Σελίδες1

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Το ελαιόλαδο κατά τη διάρκεια της κύησης και της παιδικής ηλικίας


Το ελαιόλαδο παίζει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της κύησης, ενώ τυχόν έλλειψή του ενδεχομένως να έχει ολέθρια αποτελέσματα στη μεταγενέστερη ανάπτυξη του βρέφους.
Έχει αποδειχτεί ότι η μεταγενέθλια ανάπτυξη των βρεφών των μητέρων που κατανάλωναν ελαιόλαδο κατά τη διάρκεια της κύησης είναι καλύτερη, σε σχέση με το ύψος, το βάρος, τη συμπεριφορά και τα ψυχοκινητικά αντανακλαστικά.
Το έμβρυο χρειάζεται βιταμίνη Ε για να αναπτυχθεί. Το νεογέννητο βρέφος χρειάζεται επίσης απόθεμα βιταμίνης Ε για να καταπολεμήσει το οξειδωτικό στρες που δημιουργείται όταν αυτό εισέρχεται σε μια ατμόσφαιρα με οξυγόνο. Παρ’ όλο που δεν βρίσκεται σε ιδιαίτερη
αφθονία στο ελαιόλαδο, υπάρχει σε επαρκή ποσότητα, χάρη στην αντίσταση του ελαιολάδου στην οξείδωση.
Επομένως, και η ποσότητα και το είδος του φαγητού που καταναλώνεται στη διατροφή που ακολουθείται κατά τη διάρκεια της κύησης παίζουν ένα βασικό ρόλο στις μεταβολικές προσαρμογές που λαμβάνουν χώρα στη μητέρα και στη λειτουργική της σχέση με το έμβρυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...