Σελίδες1

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ελαιόλαδο & διαβήτης


Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια ευρύτατα διαδεδομένη ασθένεια σ' όλο τον κόσμο, η οποία οφείλεται στο ότι ο οργανισμός δε μπορεί να παράγει ή να χρησιμοποιήσει την ινσουλίνη με επακόλουθο τη δυσλειτουργία του μεταβολισμού των υδατανθράκων που περιλαμβάνει επίσης και το μεταβολισμό των λιπιδίων και των πρωτεϊνών. Ο Sirtori (1986) υποστηρίζει όταν το ελαιόλαδο λαμβάνεται ως μοναδική πηγή λίπους και ειδικά από άτομα με διαβήτη, δρα ευνοϊκά στην αργή εκκένωση του περιεχομένου του στομάχου στο δωδεκαδάκτυλο. Έτσι επιφέρει καλύτερο έλεγχο στη γλυκόζη στο αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...