Σελίδες1

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Νικήστε την κακή χοληστερόλη με σκόρδο και ελαιόλαδο!

Η «κακή» χοληστερόλη συγκεντρώνεται στα τοιχώματα των αρτηριών και καθώς σκληραίνει, μετατρέπεται σε πλάκα που μπορεί να εμποδίσει τη ροή του αίματος. Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την κακή χοληστερόλη και να αυξήσετε την καλή.

Σκόρδο

Το σκόρδο βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας των αγγείων μας και παρεμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης. Μάλιστα συμβάλλει στη μείωση της υψηλής χοληστερίνης και της πίεσης. Ακόμη αυτός ο μικρός βοβλός μειώνει και τα τριγλυκερίδια κατά 12%. Χρησιμοποιήστε το λοιπόν όσο συχνότερα

μπορείτε στη μαγειρική!
Extra tip: το σκόρδο προσφέρει μεγαλύτερα οφέλη όταν τρώγεται ωμό γιατί σε μαγειρεμένη μορφή έχει λιγότερο ισχυρή θεραπευτική δράση. Για να μη μυρίζει η ανάσα σας σκόρδο μασήστε λίγο μαϊντανό ή λίγο καφέ ή πιείτε λίγο σιρόπι λάιμ.
Ελαιόλαδο
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά που μπορεί να μειώσουν την «κακή» LDL χοληστερόλη. Προτιμήστε το καθημερινά και
αντικαταστήστε γενικά τις πλούσιες σε λιπαρά τροφές με ελαιόλαδο, καθώς και με αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και άλλες πηγές μονοακόρεστων λιπαρών. Ειδικά όμως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο περιέχει επιπλέον πολυφαινόλες, οι οποίες εμποδίζουν την LDL χοληστερόλη να συσσωρευτεί στα τοιχώματα των αρτηριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...