Σελίδες1

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

" ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΛΕΣΒΟΥ "

Νιώθουμε τυχεροί που ζούμε στη Λέσβο, ένα νησί με παρθένο φυσικό περιβάλλον και με πλούσια ιστορία και παραδόσεις. Πρόκειται για ένα αυτάρκες νησί, ονομαστό για το λαδοτύρι του, το ελαιόλαδο, της σαρδέλες Καλλονής, το ούζο και πολλά άλλα μοναδικά αγαθά. Περίπου 10 εκατομμύρια ελαιόδεντρα βρίσκονται στη Λέσβο, τα περισσότερα σε άγονες και ορεινές περιοχές, με αποτέλεσμα το ελαιόλαδο που παράγεται να είναι υψηλής ποιότητας, λόγω της χαμηλής οξύτητας, με ελαφριά υφή και χρυσοκίτρινο χρώμα
.Η γη και το κλίμα της Λέσβου, μαζί με τον Αιγαιοπελαγίτικο ήλιο γεννούν το μοναδικό Λεσβιακό ελαιόλαδο.Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα του Λεσβιακού ελαιολάδου, το έχει χαρακτηρίσει ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Λόγω των αξεπέραστων θρεπτικών ιδιοτήτων του, που συμβάλλουν στη μακροζωία, το ελαιόλαδο αποτελεί την κορωνίδα της μεσογειακής διατροφής......

Οι ελαιώνες της Λέσβου είναι, ως επί το πλείστον, σε ξηρικές, ορεινές ή ημιορεινές περιοχές. Παράγουν εξαιρετικής ποιότητας και χαμηλής οξύτητας χυμό, που κερδίζει διεθνείς διακρίσεις και παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.
Οι Λεσβιακές ελιές ανήκουν στην "Κολοβή" και στην "Αδραμυτιανή" κατηγορία. Η πρώτη παράγει εξαιρετικό και αρωματικό έλαιο και η δεύτερη είναι υπεύθυνη για την λεπτόρρευστη υφή του, που οφείλεται στα υψηλά επίπεδα ακόρεστων. Η χαμηλή περιεκτικότητά του ελαιολάδου σε χλωροφύλλη, αυξάνει τη διάρκεια ζωής του, μειώνει τον κίνδυνο οξείδωσης του και του προσδίδει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Έχει λεπτή και φρουτώδη γεύση.Η οικογενειακή μας επιχείρηση έχει δεσμευτεί στην παραγωγή και διάθεση του καλύτερου δυνατού έξτρα παρθένου ελαιολάδου και πιστοποιημένου βιολογικού ελαιολάδου, αποκλειστικά από τη Λέσβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...